Cukinia:

Filiżanka utartej cukinii+ woda do ugotowania (kilka łyżek)+ łyżeczka oliwy z oliwek.

Cukinie gotowałam w niewielkiej ilości wody 15 min., do ugotowanej dodałam oliwę i zmieliłam blenderem na papkę.

Słodki ziemniak:

Pół słodkiego ziemniaka+ mała marchewka+ mały kawałeczek pietruszki tak do smaku+ do ugotowanych warzyw łyżeczka oliwy.

Ugotowane razem w wodzie (20 min) miksuje dodając oliwę.

Dynia:

1 Kawałek dyni, kawałek cukinii ugotowane razem na wodzie ok 30 min. Warzywa przekładam do blendera i dodaje tylko niewielka ilość wody, w której się gotowały aby ułatwić miksowanie, jakby wyszło za gęste dodaje jeszcze trochę, jak będzie za dużo to odlać się nie da, a taka płynna zupa to nie smakuje Misowi. Na koniec dodaje jeszcze pół łyżeczki oliwy z oliwek.

2 Kawałek dyni, kawałek cukinii, różyczka brokuła => gotowane jak wyżej.

3 Kawałek dyni, kawałek marchewki, kawałek ziemniaka => gotowane jak wyżej.

4 Dynia pieczona w kawałkach bez skóry 30 min. w 200°C, ważne żeby pilnować żeby się nie przypaliła. Można zmiksować z wodą/ kaszą manną/ innymi warzywami/ podać w kawałku do ręki.

Pomidory

1 Pomidorki koktajlowe upiekłam w piekarniku w całości, 30 min w 200°C. Po upieczeniu obrałam ze skórek (same schodzą) i przetarła przez sitko, żeby pozbawić pestek.