• piersi z kurczaka
  • marchewka
  • groszek mrożony
  • mleko kokosowe
  • pasta curry
  • ryż

Piersi z kurczaka kroję na małe kawałki i smażę na niewielkiej ilości oleju, dodaję pokrojoną marchewkę. Jak będą podsmażone i zaczną nabierać koloru dodaję odrobiną pasty curry (u nas mniej niż łyżeczka, jednak są różne pasty najlepiej wybrać łagodną, lepiej dawać mniej zawsze można dołożyć w drugą stronę nie da rady). Po rozmieszaniu pasty dodaję groszek i mleko kokosowe, zostawiam na małym ogniu na ok 20 min aż mleko troszkę odparuje. Podaję z ugotowanym ryżem.

Zamiast groszku i marchewki można dodać ananasa, jednak u nas ostatnio jest szał na groszek 🙂 to jest taka fantastyczna zabawa dla Misi jak może łapać paluszkami te małe kulki z blatu i hop do dziobka. Dlatego w jego porcji dużo groszku.